Ezt a süteményt előző nap készítsük el, mert a tésztában szalagáré van, ettől később gyengül meg.
Hozzávalók: Tésztához:60 dkg liszt, 10dkg zsír, 1 tojás, 2 dkg szalagáré, 1 dkg cukor, tej, amennyire szükség
lesz
Krémhez: 5 dl tej, 5 kanál liszt, 12 dkg cukor, 2 tojás + 2 kanál cukor
/Ma 2 csomag vaníliás puding, 6 dl tej, a többi, mint fent/
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
2 tepsi hátulját letöröljük.
A tésztához valókat annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. 3 db-ba vágjuk./ Ha kisebb a tepsi, 4-be./ Lisztezett deszkán egyenként nyújtjuk, világosra sütjük. Konyha ruhák közé tesszük a lapokat.
Elkeverjük a 2 tojás sárgáját a cukorral, majd a liszttel, amihez lassan adagoljuk a tejet. Sűrű masszává főzzük.
/Puding esetén: A 2 vanília pudingot kevés tejjel és a 2 tojás sárgájával elkeverjük. A többi tejet a cukorral forrni tesszük a tűzre. Ebbe állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tojásos pudingot, sűrűre főzzük./
A 2 tojás fehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük, a még forró masszába vegyítjük.
Ezzel a krémmel rétegezve megtöltjük a lapokat. A tetejére nem kell! Én egy tálcát teszek a tetejére, amibe valamilyen nehezéket helyezek másnapig.
Másnap a tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, de leönthetjök kakaó vagy csoki mázzal is. Hosszúkás szeletekre metéljük.
Megosztás a facebookon