Lili kifli

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 20 dkg túró, 10 dkg cukor, csipet só, lekvár, 1 tojás fehérje

 

Elkészítése:

Nagyobb tepsit kizsírozunk.

A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.

A hozzávalókat, kivéve a tojás fehérjét jól nyújtható tésztává gyúrjuk. 3-ba vágjuk, gombócozzuk.

A gombócokat egyenként fogjuk késhát vastagságúra nyújtani, lehetőleg szép körre. Minden kört 8-ba vágunk, mint a tortát. A háromszögeket megkenjük teljesen az ízlésünknek megfelelő lekvárral. Régen ez szilva lekvár volt.

A háromszöget a szélesebb szélén kezdve feltekerjük, hogy a háromszög csúcsa középre kerüljön.

Tepsibe rakjuk, kissé íveljük, hogy kifli formát kapjunk. Megkenjük a tojás fehérjével. A sütőben világosra sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

Egyszerű, finom sütemény. Biztosan sikert aratunk vele ma is!

 

Kommentek
  1. Én