Ez már a harmadik süti, amihez a lapokat a tepsi hátulján sütjük. Mégis mindegyik más és más.
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 12 dkg margarin,/eredetileg: zsír/ 1 tojás, 3 kanál tejföl
Krémhez:
20 dkg vaj, 15 dkg cukor, fél liter tej, 4 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor,
Máz:
12 dkg cukor, 5 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 1 dkg vaj
Elkészítése
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
Egy közepes tepsi hátulját letöröljük.
A tésztához valókat összegyúrjuk. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, gombócozzuk, egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, világosra sütjük, konyharuha közé borogatjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a cukorral, lassan hozzáadjuk a tejet, majd állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. Langyosra hűlésig kevergetjük. Ekkor hozzáadjuk a vajas krémet, még egy kicsit keverjük.
Megkenjük a lapokat. A legfelsőt már nem!
Összekeverjük a kakaót, cukrot a vízzel. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a vajat. Ezzel leöntjük a süteményt. Dermedésig várunk, majd hosszúkás darabokra szeleteljük.
Megosztás a facebookon