Hozzávalók:
4 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 14 dkg zsír, 75 dkg liszt, 4 evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Minden hozzávalót összegyúrunk.
2 nagyobb tepsit kizsírozunk, lisztezünk.
A sütőt 150 fokra bekapcsoljuk.
Elővesszük a húsdarálót a nagy lyukú rostéllyal.
Kezünk ügyébe helyezünk egy kést.
Fogunk a tésztából egy marékkal, a húsdarálóba tesszük. Tekerünk párat, míg 5-7 cm-es kukackáink nem lesznek. Ekkor késsel ezeket leválasztjuk, tepsibe helyezzük. Így teszünk, míg tele nem lesz a tepsink. Berakjuk a sütőbe. Folytatjuk a darálást, mí a tészta el nem fogy, tepsink tele nem lesz.
Szép arany barnára sütjük.
Még melegen meghinthetjük vaníliás cukorral, de anélkül is finom.
Sokáig elálló száraz sütemény.
Megosztás a facebookon