Darált sütemény

Hozzávalók:

4 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 14 dkg zsír, 75 dkg liszt, 4 evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor

Elkészítése:

 

Minden hozzávalót összegyúrunk.

 

2 nagyobb tepsit kizsírozunk, lisztezünk.

A sütőt 150 fokra bekapcsoljuk.

Elővesszük a húsdarálót a nagy lyukú rostéllyal.

Kezünk ügyébe helyezünk egy kést.

 

Fogunk a tésztából egy marékkal, a húsdarálóba tesszük. Tekerünk párat, míg 5-7 cm-es kukackáink nem lesznek. Ekkor késsel ezeket leválasztjuk, tepsibe helyezzük. Így teszünk, míg tele nem lesz a tepsink. Berakjuk a sütőbe. Folytatjuk a darálást, mí a tészta el nem fogy, tepsink tele nem lesz.

Szép arany barnára sütjük.

Még melegen meghinthetjük vaníliás cukorral, de anélkül is finom.

 

Sokáig elálló száraz sütemény.

Kommentek
  1. Én