Darált sütemény

Hozzávalók:

4 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 14 dkg zsír, 75 dkg liszt, 4 evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor

Elkészítése:

 

Minden hozzávalót összegyúrunk.

 

2 nagyobb tepsit kizsírozunk, lisztezünk.

A sütőt 150 fokra bekapcsoljuk.

Elővesszük a húsdarálót a nagy lyukú rostéllyal.

Kezünk ügyébe helyezünk egy kést.

 

Fogunk a tésztából egy marékkal, a húsdarálóba tesszük. Tekerünk párat, míg 5-7 cm-es kukackáink nem lesznek. Ekkor késsel ezeket leválasztjuk, tepsibe helyezzük. Így teszünk, míg tele nem lesz a tepsink. Berakjuk a sütőbe. Folytatjuk a darálást, mí a tészta el nem fogy, tepsink tele nem lesz.

Szép arany barnára sütjük.

Még melegen meghinthetjük vaníliás cukorral, de anélkül is finom.

 

Sokáig elálló száraz sütemény.

Kommentek
  1. Én

  1. Poroczka
    2016. szeptember 24., szombat 19:54
    Válasz

    Ehhez vásárban lehetett kapni erre a célra kialakított darálót is.