Kukorica málé felturbózva

Hozzávalók:

1/2 liter kukorica liszt, 1/2 liter tej, 2 dl tejföl, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 2 db vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 4 db tojás.

Kizsírozunk, lisztezünk egy közepes tepsit.

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk.

Feltesszük a tejet forrni. A lisztet egy tálba tesszük. Ha forr a tej, ráöntjük, fakanállal jól elkeverjük. Belerakjuk a tejfölt, beledaraboljuk a margarint, beleszórjuk a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük, majd félretesszük.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 kanál cukorral kemény habbá verjük, amihez hozzákeverjük a sárgákat is.

A kukoricás masszába beletesszük a többi cukrot, a sütőport, jól elkeverjük, majd ehhez hozzákeverjük a habot.

Beleöntjük a tepsibe, és aranybarnára sütjük.

Tálaláskor adhatunk hozzá vanília sodót, vagy csoki öntetet, de kínálhatjuk gyümölcs öntettel is.

Ez a tészta kitűnően megfelel akkor is, ha glutén mentes sütit szeretnénk készíteni.

Pl. A tepsit kibéleljük alufóliával, 1 kg almát meghámozunk, vékonyan felszeletelünk. Ezt szorosan a tepsibe rakjuk.Erre öntjük a málét, amiben, ha a cukrot kicseréljük más édesítő szerre amit cukorbetegek is fogyaszthatnak, már nekik is megfelelő lesz a sütink. Megsütjük, majd tálcára borítjuk. Most az alma került felülre. Erre készítsünk 1 csomag vanília pudingot az előírás szerint, 10 dkg vajjal keverjük habosra, simítsuk az almára.

Így lesz egy régi tésztából olyan, ami a mai igényeket is kielégítheti.

Régen margarin helyett zsírt használtak és nem tettek bele tojást. Azt mondták, akkor jó a málé, ha összerogy miközben vennék ki a tepsiből. 

Volt egy másik változat is, amikor élesztőt is tettek bele. Az nem olyan finom.

 

Kommentek
  1. Én