A kész sütemény képét Ács Zsófi oldaláról vettem.
A most következő recept nagyon régi. Örömömre szolgált, hogy nem túl régen Ács Zsófi elkészítette, képet is közölt a közösségi oldalon róla. Bizonyság ez arra, hogy nem kell mindent kidobni, csak azért, mert régi. Becsüljük meg értékeinket!
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 75 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
Töltelékhez: 15 dkg darált dió, fél marék cukor, 1/2 liter tej
Díszítéshez: vérnarancs aroma/lehet piros ételfesték/ 1 tojás fehérje, élő zöld levelek
A tésztához való cukrot, zsírt, tejet fél óráig keverjük. /Ma robotgéppel rövidebb idő alatt homogén állagot érünk el./ Ezt 2 óráig pihentetjük. Közben a töltelékhez valókat összeforraljuk, hagyjuk hűlni.
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. Egy nagyobb tepsit csak meglisztezünk.
A masszához hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Jól összedolgozzuk. Kanál és villa segítségével a lisztezett tepsibe diónyi halmocskákat rakunk. Halvány sárgára sütjük. A megsült félgömbök közepét óvatosan kikaparjuk, s ebből keverünk a töltelékhez, hogy sűrűbb massza legyen.
A masszával megtöltjük a félgömböket, kettőt-kettőt összeragasztunk.
Az aromával vagy ételfestékkel megfestjük őket egy ecsettel, imitálva az igazi barack pirosságát. Megkenjük őket tojás fehérjével, kristálycukorba forgatjuk, zöld levélkékkel díszítjük.
Megosztás a facebookon