Hozzávalók:
Tésztához
1 liter liszt, 3 dl cukor, 1 csomag sütőpor, 3 dl tej, 1 kanál zsír
Krémhez
1 liter tej, 4 tojás, 2 dl + 4 kanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 8 kanál liszt
Elkészítése
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
2 tepsit kizsírozunk, lisztezünk.
A tésztáhozs valókat összegyúrjuk. 2 darabba vágjuk, gombócozzuk. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsikben egymás után halvány sárgára sütjük, a deszkánkra borítjuk hűlni.
Elkészítjük a krémet.
A tojásokat szétválasztjuk.
A 4 tojássárgát kikeverjük a 2 dl cukorral, vaníliás cukorral.
A 8 kanál lisztet csomómentesen elkeverjük 2 dl hideg tejben.
A 2 részt jól összekeverjük.
Feltesszük a 8 dl tejet forrni, ebbe csurgatjuk az előző keveréket, amit állandó keverés mellett sűrűre főzünk. Vigyázzunk, ne hagyjuk teljesen felforrni, mert akkor a tojás sárgája kicsapódik!
A 4 tojás fehérjéből a 4 kanál cukorból kemény habot verünk, amit óvatosan a meleg "pudigba" keverünk.
Ezzel a krémmel megkenjük az egyik tésztát, ráborítjuk a másikat. Vaníliás porcukorral meghintjük.
Kockákra szeleteljük.
Megosztás a facebookon