Tegyél bőven vizet fazékban forrni a tűzhelyre. Szórj bele egy csipet sót.
Készítsd el a dödölle külsejéhez való mákot cukorral, vagy a diót, vagy a prézlit úgy, ahogy a lekváros gombócnál leírtam.
Ha a víz forr, rakosgathatod bele a tésztát kb. tízesével. Amikor az feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd a mákra, majd folytasd ezt addig, amíg van a tésztából. A rétegek közé is szórj mindig mákot!
Bevallom, nem nyújtom ezt a tésztát sodrófával, hanem előveszem a tésztagépet, s azzal a 7-sen is elnyújtott "nyelvecskékkel" dolgozom. Szerintem nagyanyám is elégedett lenne, hogy spóroltam a fáradsággal!
Már csak azt kell figyelned, hogy legalább egy neked is jusson ebből a finomságból, hisz a család biztosan szeretni fogja.
Megosztás a facebookon