Ezt a finom, egyszerű sós borkorcsolyát kezdjük el készíteni előző este!
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 30 dkg zsír /ma 40 dkg Ráma margarin/, ízlés szerint só, 2 evőkanál 10%-os ecet, 12 evökanál víz, 20 + 10 dkg reszelt sajt /lehet több is, csak az drágítja/, 1 tojás
Elkészítése:
A 10 dkg sajt és az 1 tojás kivételével mindent jól összegyúrunk, majd a felületét mindenütt kissé belisztezzük, ezután befóliázzuk vagy nylon zacskóba rakjuk, s így tesszük hideg helyre egy éjszakára /pl. hűtőbe/.
Másnap
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
2 tepsit vékonyan kizsírozunk.
Előkészítjük a derelye vágónkat.
Az 1 tojást leütjük, villával jól összetörjük.
Előkészítjük a min. 10 dkg reszelt sajtot.
A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a derelye vágóval olyan hosszú csíkokat vágunk, amilyen hosszúra szánjuk a rudacskákat. A csíkokat kisujjnyi rudacskákká metéljük. Egyenként a tepsibe rakjuk, ahol megkenjük a tojással. Megszórjuk a 10 dkg reszelt sajttal.
A sütőben világosra sütjük.
Félig hűlt állapotban lapáttal szedjük ki, hogy a mellészóródott sajt még kijőjjön a tepsiből.
Frissen a legfinomabb, de napokig eláll száraz helyen, akár egy papír dobozban is.
Megosztás a facebookon