Szalagárés keksz

Hozzávalók:

10 dkg zsír, 4 db tojás, másfél dl tej, 40 dkg cukor, 15 gramm szalagáré, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kg liszt

Este fogunk a munkához.

Szétválasztjuk a tojások fehérjét, sárgáját.

1/2 kg lisztet, a zsírt, a tojások sárgáját, cukrokat, szalagárét, tejet összeállítjuk.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához elegyítünk.

Az egészet a tálban letakarjuk, s éjszakára hideg helyre tesszük.

Reggel a sütőt 150 fokra kapcsoljuk.

Minimun 2 nagy tepsit kizsírozunk, lisztezünk.

Elővesszük a masszánkat, s hozzágyúrunk még 1/2 kg lisztet.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. Tepsibe helyezzük, majd a sütőben világosra sütjük.

Kínálhatjuk reggelihez lekvárral, vagy akár a kávénkhoz is. 

A szalagárés tésztáknak idő kell, amíg megpuhulnak, ezért frissen ropogósabb, de később is nagyon finom.

Kommentek
  1. Én