Hozzávalók:
10 dkg zsír, 4 db tojás, másfél dl tej, 40 dkg cukor, 15 gramm szalagáré, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kg liszt
Este fogunk a munkához.
Szétválasztjuk a tojások fehérjét, sárgáját.
1/2 kg lisztet, a zsírt, a tojások sárgáját, cukrokat, szalagárét, tejet összeállítjuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához elegyítünk.
Az egészet a tálban letakarjuk, s éjszakára hideg helyre tesszük.
Reggel a sütőt 150 fokra kapcsoljuk.
Minimun 2 nagy tepsit kizsírozunk, lisztezünk.
Elővesszük a masszánkat, s hozzágyúrunk még 1/2 kg lisztet.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. Tepsibe helyezzük, majd a sütőben világosra sütjük.
Kínálhatjuk reggelihez lekvárral, vagy akár a kávénkhoz is.
A szalagárés tésztáknak idő kell, amíg megpuhulnak, ezért frissen ropogósabb, de később is nagyon finom.
Megosztás a facebookon