Kakaós lepény

Ezt a receptet B. Tóth Lajosné Tóth Pál Marikától kaptam.

Mindig a gyerekek nagy kedvence volt, amellett kiadós és olcsó második fogás lencse vagy bab leves után.

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg cukor, 2 db tojás, fél liter tej, 2 db sütőpor, kakaó tetszés szerint/sok!/, 14 dkg zsír

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.

Egy nagy tepsit kizsírozunk, lisztezünk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

A cukrot, tojást, zsírt, kakaót a tej felével fél óráig keverjük fakanállal, míg egyneművé válik. /Ma robotgéppel gyorsabb./

Hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, a maradék tejet.

Betöltjük a tepsibe, megsütjük, mint a piskótát.

Porcukorral, de lekvárral is kínálhatjuk. Különösen finom savanyúbb lekvárokkal pl. áfonya, ribizli.

Kommentek
  1. Én