A főzés legyen praktikus és gyors!
Mint ígértem utolsó bejegyzésemben, most leírom ezt az általunk még mindig nagyon kedvelt ételt, mivel a héten meg is főztem.
Hozzávalók: 1 liter fehér bab, 2 szál zöldség, 1 szál sárgarépa, 1 egész fej +3-4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb +1 nagyobb fej vöröshagyma, zsiradék, törött paprika, levesbe csipetke
A babot előző este leáztatjuk hideg vízbe, én szórok bele 2 kávéskanál szódabikarbónát is.
Másnap a babot feltesszük tiszta hideg vízben forrni. Jó fél óra forrás után leöntjük róla a vizet, nem árt, ha még hideg vízzel le is öblítjük.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket.
Tiszta hideg vízben felteszünk mindent együtt főni, az egész fej fokhagymát is. Sózzuk.
Közben meggyúrjuk, nyújtjuk, csipedjük a tésztát.
Amikor már puha a bab, én szűrő kanállal annyit kiszedek a fazékból egy kisebb lábosba, amiből majd a törve babot készítem. Félre teszem. Elkészítem a levesre a rántást a kisebb fej vöröshagymából, majd az apróra metélt fokhagymából kevés zsiradékon, megszórom törött paprikával, ráteszem a levesre, belerakom a tésztát és addig főzöm, míg a friss tészta feljön a leves tetejére. Kész a leves!
Megosztás a facebookon