Füstölt hús jószágrépával

Hozzávalók: 1 jószágrépa, füstölt hús, 2-3 sárgarépa, 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, zsír

Az összevágott húst előző este leáztatjuk. Egy nagyobb lábost kikenünk fagyos zsírral.

Megtisztítjuk a zöldségeket, a jószágrépát szeleteljük, a többit külön tálakba kockázzuk. A hagymát zsíron megpirítjuk, megszórjuk törött paprikával.

A lábosba rakjuk a répa felét, rá a húst, arra a répa másik felét, ráöntjük a rántást. Felöntjük vízzel, mintha pörköltet főznénk. Amikor kezd puhulni, rárakjuk a többi zöldséget, megkeverjük, sózzuk, ha kell. Mire a hús megfő, a zöldségek egyenletesen összekeverednek.

Egytál étel, kenyérrel fogyasztjuk.

 

Kommentek
  1. Én