Babgulyás

Hozzávalók:

1 kg friss köröm, csülök, 2 szál zöldség, 1 szál répa, 2 közepes vöröshagyma, 1 fej + 3 gerezd fokhagyma, fél kg fehér bab, fehér, zöld paprika, paradicsom, zeller és zöldség zöld, zsiradék, törött paprika, 1 tojás, liszt

A babot előző este beáztatjuk hideg vízbe.

Másnap főzés előtt leöntjük róla, tisztával felengedjük, hogy ellepje, majd fél órát forraljuk, ezt ismét leöntjük.

Ezután megint tiszta vízzel felöntjük, beletesszük a húst. Főni hagyjuk

Most ráérünk megtisztítani a zöldségeket, amit hosszában szeletelve tesszük a lábosba, majd félbe vágva a paprikát, paradicsomot. Az egyik vöröshagymát felkockázzuk, így megy a levesbe, a fokhagyma egészben. A zöldeket cérnával összekötjük, megmossuk, a levesbe rakjuk. Sózzuk, főzzük.

Fő a levesünk, meggyúrhatjuk az egy tojásból és lisztből a tésztát, amit pihentetés után átgyúrunk, vastagabbra nyújtjuk, csipedjük.

Kis lábosba tesszük a zsiradékot, a másik vöröshagymát apróra metélve ezen megfonnyasztjuk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit átpirítjuk, megszórjuk a törött paprikával, majd a levesre öntjük.

Tovább főzzük, majd ha puha a bab, hús, beledobjuk a tésztát. A friss tészta gyorsan megfő, ha a leves tetején van, még rottyantunk rajta egyet, lezárjuk a tüzet, fedő alatt pár percet pihentetjük. Ezután kenyérrel fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Kommentek
  1. Én