Folytatom a fehér bab leves második fogását

Az előbb elkészültünk a levessel. De félretettük a levesben főtt bab kb. a 3/4-ed részét. Én a leves levéből 1 merő kanálnyi levet rámerek, majd botmixerrel pépesítem. Régen ezt, ha olyan puha volt a bab, fakanállal is ki tudták keverni. Sózom. 

Elkészítem a rántást. Több zsiradékot rakok a kis lábosba, beleteszem az apróra vágott nagyobb fej vörös hagymát, megdinsztelem. Megszórom bőven törött paprikával.

A babot laposabb tálra tálalom, tetejére öntöm a rántást. Elkészült az ebéd második fogása is.!

Férjem, gyermekeim még frissen szelt hagymát, lehet lila is, esznek hozzá. Kenyérrel fogyasztjuk.

Régen, ha maradt ebből, és miért ne maradt volna, hisz úgy készítették, a gyerekeknek vacsorára, vagy másnap reggelire, kenyérre kenve hidegen adták.

Jó étvágyat!

Kommentek
  1. Én