Paprikás krumpli füstölt hússal

Hozzávalók:

fél kg füstölt oldalas vagy nyújja, 1 kg krumpli, 1 nagy vöröshagyma, 1 erős zöld, 1 fehér paprika, 2 paradicsom, zsír, só törött paprika

Tegyük kisebb fazékba a kisebb darabokra vágott húst és főzzük fél órát. 

Közben abban a lábosban, amiben az ételt készítjük, a zsíron fonnyasszuk meg a hagymát, tegyük rá a törött paprikát. Öntsük fel vízzel. Daraboljuk bele a paprikát, paradicsomot. 

Miután a húsról leöntöttük a vizet, tegyük a pörkölt szaftba, ha kell, öntsünk még hozzá vizet, és főzzük.

A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. A kolbászt is daraboljuk össze kb 5 cm-re, húzzuk le a bőrét.

Ha a hús már majdnem puha, tegyük hozzá a krumplit, kolbászt, forraljuk, kóstoljuk, ha kell sózzuk. Ha megfőtt, fedő alatt hagyjuk pár percig "pihenni".

Ez előtt nem szoktak levest főzni, inkább utána valamilyen tejes "desszertet". Pl. tejes reszeltet, vagy tejberizst.

 

Kommentek
  1. Én