Megint kettő az egyben
Hozzávalók: leves mennyiségű víz
2-3 gerezd fokhagyma
fél kanál zsír vagy olaj a rántáshoz
ha van zöldség zöld
fél kg túró
tejföl
metélt tészta /pl. halászlé tészta/
20-25 dkg házi szalonna
Fazékban levesmennyiségű sós vizet teszünk a tűzhelyre forrni.
Megtisztítjuk, apróra daraboljuk a fokhagymát, kis rántó lábosba tesszük a zsírt,vagy olajat, megpirítjuk benne a hagymát, megszórjuk törött paprikával, majd félre tesszük
A szalonnát apró kockákra vágjuk, mikrózható mély tányérban a mikróban pörcnek sütjük. A zsírját leöntjök abba a lábosba, amiben majd a túrós tésztát készítjük.
Felforrt a víz, kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, de úgy, hogy a levét egy másik lábosban felfogjuk.
Ezt a vizet visszatesszük a tűzre, beletesszük az összevágott zöldet, a rántást, egyet rottyantunk rajta, lehúzzuk a tűzről, teszünk bele a tésztából. Kész a leves!
A tűzre húzzuk a szalonnazsíros lábost, beletesszük a túrót, tejfölt, kicsit összetörjük, rátesszük a tésztát, aátforgatjuk. Kész a második fogás!
Tálaláskor lehet a levesre is tejfölt tenni, a pörcöt vagy belekeverjük a tésztába, vagy mindenki a tányérjára szed a tésztája tetejére.
Megosztás a facebookon